Project De reis van de Held op de Simon van Hasselt

Binnen het projectonderwijs op de Simon van Hasselt gaven we een serie van 5 lessen aan een groep van 12 leerlingen in de leeftijd van 14-16 jaar. Doel was om deze leerlingen te laten ervaren dat ze zelf keuzes kunnen en mogen maken in hun leven. Ze hebben allemaal een set van 4 kernwaarden geïdentificeerd op basis waarvan ze hun keuzes willen baseren. Deze kernwaarden noemen we kompasrichtingen die hen op koers houden op de reis van hun leven.

Zie ook onder het kopje Lessen “De reis van de Held”.

Crowdsurfen met Hiddink

De reis van de held

Kiestalentles: negen tevreden deelneemsters

In het voorjaar van 2017 maakten we een Kiestalentles. Daarin ontwikkel jij jouw kiestalenten. Het is een serie van drie tot vijf sessies, waarin je leert beoordelen, doorzetten, omgaan met stress, goed genoeg zijn en natuurlijk kiezen.

Negen 17-jarige VWO meiden maakten de sessies mee. Veel te kiezen op die leeftijd, dus dat kwam goed uit. Aan het eind kwam de vraag langs of ze nog eens langs mochten komen voor een nog een les. “Natuurlijk!”, zieden ze. Prachtig, want klanten die nog eens willen komen geven je het mooiste compliment dat je kunt krijgen.

LevensSchool en LeukeSchool werken samen

De LevensSchool en de LeukeSchool werken samen aan lesontwikkeling, promotie en fondsenwerving.

De LevensSchool mikt op de doelgroepen docenten, PO, VO, beroepsonderwijs en volwassenen.

De LeukeSchool mikt op de doelgroep praktijkschoolleerlingen, zowel als ze in de praktijk bezig zijn (met ervaringsonderwijs) en op school (met projectonderwijs).

De LevensSchool en de LeukeSchool delen de inspanning van lesontwikkeling. Daarbij worden de lessen in werkvorm en ook in begeleiding ervan aangepast aan de doelgroep, terwijl het onderwerp en de inhoud zoveel als mogelijk gelijk gehouden wordt.

Daarnaast doen we gezamenlijk promotie en fondsenwerving, waarbij we telkens het verschil in doelgroep en de gelijkheid in aanpak en missie zullen benadrukken.

Een mooi samenwerkinititiatief met enorm veel potentie.