Over ons

Haasten naar de bus, spanning voor een tentamen, stress op je werk, de keuze voor een beroep, omgaan met een boze collega…

Of je nu in groep 7 zit van de basisschool, student bent in het beroepsonderwijs of manager bent bij een groot bedrijf, allemaal krijgen we ons hele leven lang iedere dag weer te maken met allerlei obstakels en uitdagingen. Dit vraagt om belangrijke levensvaardigheden als omgaan met stress, kritisch denken, keuzes maken, doorzetten, beoordelen, en ga zo maar door.

Toch bestaat het programma op scholen nog altijd voornamelijk uit standaard lessen waarin een docent informatie overdraagt over cognitieve vaardigheden als het berekenen van formules en het toepassen van grammaticaregels.

Daarom is De Levensschool opgericht. Met onze Levenslessen maken wij jong en oud op een inspirerende manier bewust van de levensvaardigheden die je nodig hebt in het leven en bieden we tools om deze levensvaardigheden bij jezelf te ontwikkelen.

We gaan naar scholen om docenten te leren hoe zij deze Levenslessen zelf kunnen ontwerpen en in hun programma kunnen verwerken. Ook verzorgen we programma’s aan groepen die meer focus willen op levensvaardigheden binnen hun bedrijf, school of andere instelling.

Onze missie

Jong en oud bewust maken van de levensvaardigheden die je nodig hebt in het leven en leren werken met de tools om deze levensvaardigheden bij jezelf te ontwikkelen.